Landelijke Huiskeuring 2008: gezelschapsaquaria
Derde plaats J. Bogie

Aquarium J. Bogie

J. Bogie te Echt, uitkomend voor het district Noord- en Midden-Limburg, is lid van AV Aquapalter te Posterholt. Hier troffen we een zeer fraaie dieptewerking aan, die door middel van een echt Limburgs straatje Lobelia's, beginnend aan de rechterkant en diagonaal overstekend naar achteren links, opgevangen werd in een groep
  Nannobrycon eques
Fraai ontwikkelde Nannobrycon eques
vanen. Een typisch recept dat het altijd weer goed doet. Tenminste als de boel wel gezond is en blijft... (zie de bladeren van de Leidse plantjes). De afwisseling in bladkleur moet nog sterker kunnen. De bladvormen van Lobelia en Echinodorus waren nagenoeg identiek. Het totale visbestand was moeilijk te traceren, daar de congo's een beetje schuw waren. Ook hier: de verdeling mannen en vrouwen evenwichtig houden. Er waren fraaie overhangers in een heel rustig en imposant ogend geheel te bespeuren, maar wel rijst de vraag of Myriophyllum daar zo geschikt voor is.
Waterwaarden (circa): pH 6,3, KH 4,5, GH 7, geleidbaarheid 266 µS/cm. Aquariummaten en parameters: 150 x 55 x 55 cm met 300 liter water, 1 potfilter , 5 soorten vissen (57 stuks) en 13 soorten planten.