Landelijke Huiskeuring 2008: gezelschapsaquaria
Vierde plaats J. Hanssen

Aquarium J. Hanssen

J. Hanssen, gewezen landskampioen, te Grevenbicht, uitkomend voor het district Zuid-Limburg, is lid van AV Borneo te Born. Hij draait alweer een paar jaartjes mee in het keuringscircuit en zet iedere keer weer een ijzersterke compositie neer, maar werd nu geplaagd door toch wel wat ongerechtigheden op de bladeren. Het handelsmerk van
 
Het 'handelsmerk': de overhangende groep Vallisneria
met de contrasterende Alternanthera
de overhangende Vallisneria was wederom toegepast, maar het beoogde effect werd niet helemaal bereikt. De toepassing daarnaast van drie solitairen legde de nadruk op het zogenaamde middeneffect. Weliswaar was een prachtige school congo's te zien, maar de verhouding mannen en vrouwen lag in onbalans. Dat treffen we bij de meeste kandidaten aan. Let op het ontstaan van een kaamlaag, want dat is meestal een teken, dat er biologisch iets gaat gebeuren.
Waterwaarden (circa): pH 6,5, KH 4, GH 7, geleidbaarheid 312 µS/cm. Aquariummaten en parameters: 160 x 60 x 60 cm met 500 liter water, 1 biologisch filter (128 liter), 7 soorten vissen (65 stuks) en 15 soorten planten.